Het is een beetje een eeuwige discussie, welk besturingssysteem is nu het interessantst voor jouw nieuwe laptop? De keuze tussen een Windows of een Apple laptop is er één die vaak berust op een persoonlijke voorkeur. De één zweert bij Apple terwijl de ander het helemaal niets vindt en het vertrouwde karakter van een Windows laptop prefereert. In principe valt er voor beide kampen wel wat te vertellen. Twijfel jij ook tussen een Windows en Apple laptop en zou je graag even de concrete verschillen willen ontdekken? In dat geval is het lezen van de informatie in dit blogartikel voor jou zeker en vast de moeite waard!

Het imponerende marktaandeel van Windows
Het lijkt er de voorbije jaren naar uit te zien dat het vooral Apple is die bij de lancering van haar nieuwe producten kan rekenen op een haast ongekende hoeveelheid (gratis) publiciteit. Dit doet vermoeden dat het besturingssysteem van Apple, namelijk iOS een te duchten tegenstander is voor het Windows platform. De praktijk leert ons echter dat, dat eigenlijk niet het geval is. Het marktaandeel van Windows mag dan de voorbije jaren wel een beetje zijn geslonken, daar staat tegenover dat ze nog steeds rond de 90 procent draait. Het herkenbare en vertrouwde gevoel van dit besturingssysteem is dan ook voor veel mensen voldoende om ook tegenwoordig blind te kiezen voor een Windows laptop.

Het besloten systeem van Apple
Aan de basis van het succes van Apple liggen diverse factoren en systemen. Niet alleen de Macbook heeft er voor gezorgd dat het bedrijf op de kaart werd gezet, misschien is het grootste succes nog wel te danken aan de iPod, de MP3-speler van Apple. Een Apple laptop kopen betekent dat je kiest voor het besloten systeem waar dit Amerikaanse bedrijf uit Cupertino, Californië om bekend staat. Het iOS-besturingssysteem van Apple stond er bijvoorbeeld lange tijd om bekend een groot obstakel te zijn voor mensen die een Apple laptop wilden kopen om er spelletjes op te kunnen spelen. Tegenwoordig wordt daar een mouw aan gepast en zijn het merendeel van de spellen wel geschikt voor het iOS-besturingssysteem.

Een fantastisch design met een stevig prijskaartje
Eén van de belangrijkste redenen voor veel mensen om te kiezen voor een Apple laptop is terug te vinden in het uitmuntende design waarover ze beschikt. Daar staat echter tegenover dat er voor deze oogverblindende schoonheid ook een stevig prijskaartje dient te worden betaald. De gemiddelde Macbook is dan ook nog steeds flink wat duurder in vergelijking met een vergelijkbare Windows laptop. Dit geldt bovendien ook voor het laten herstellen van een Apple laptop. In principe moet dit dan ook altijd gebeuren door een gecertificeerde Apple partner. De garantie die op een Apple laptop wordt geboden is doorgaans vergelijkbaar met deze die wordt toegekend op een laptop met het Windows besturingssysteem.


Windows of Apple laptop? Een persoonlijke keuze!
Een Windows laptop zal volgens velen wellicht iets prettiger werken, maar daar tegenover staat dat een Apple laptop tot tegenwoordig geen virusscanner nodig heeft en niet zo snel 'vervuild' raakt door allerhande bestanden die er op worden geplaatst. Zo valt er voor elk type laptop heel wat specifieke voordelen aan te halen waardoor je uiteindelijke keuze vooral persoonlijk getint zal zijn. Veel zal bovendien ook afhangen van het budget dat je voor handen hebt. Met een beperkter budget is de keuze voor een Windows laptop veelal al snel gemaakt.